TOP

Zo kun je zelf leren schoenen verven

Leren schoenen zijn natuurlijk prachtig, maar na een tijdje zul je het waarschijnlijk wat verf aan moeten brengen.

Leren schoenen zijn natuurlijk prachtig, maar na een tijdje zul je het waarschijnlijk wat verf aan moeten brengen. Hiervoor kun je speciale leerverf van de Leerverfshop gebruiken. Hoe je de leren schoenen kunt verven lees je in dit artikel, maar ook wat je ervoor nodig hebt.

Benodigdheden

Je hebt dus sowieso leerverf nodig, maar ook zul je aceton moeten gebruiken. Zeker geen nagellakremover, dat is niet de bedoeling. Daarnaast moet je ook een oude doek en wat oude kledingstukken moeten pakken voor deze klus. Voor het aanbrengen van de leerverf heb je uiteraard ook een kwast nodig, net zoals een borstel en een schoenpoets. Het is overigens verstandig om je leren schoenen buiten te verven. Je wilt natuurlijk niet dat verf op je vloer valt.

Voorbereiding

Nadat je alle benodigdheden bij elkaar hebt gepakt kun je beginnen met het verven van je leren schoenen. Voordat je dit doet is het een slim idee om oude kleding aan te trekken, waarna je naar buiten kunt gaan met de oude schoenen. Dit is dus verstandig vanwege het feit dat er mogelijk verf op de vloer kan vallen. Daarnaast werkt de lucht van de verf en aceton ook niet mee. Vervolgens kun je beginnen met het schoonmaken van de schoenen, wat je dus moet gaan doen met aceton. Daarna moet de aceton drogen. 

Schudden en verven

Nu kun je beginnen met verven van de schoenen, al moet het potje leerverf eerst goed geschud worden. Het leer moet daarna bedekt worden met een laagje verf, wat vervolgens een uurtje moet drogen. Waarschijnlijk zul je dwars door de laag heen kijken, dat is niet erg. Je moet namelijk nog een laag verven, maar hiervoor moet je weer het potje schudden. Mogelijk kan het nodig zijn om dit meerdere keren te doen.

Schoenpoets

Nadat je meerdere lagen hebt geverfd moet het een uurtje gedroogd worden. De schoenen zullen nu waarschijnlijk een rode gloed hebben. Deze kun je weghalen door ze in te smeren met schoenpoets. Dit moet een half uur intrekken, waarna je de schoenen kunt uitborstelen. Dat is het hele klusje, je hebt je eigen schoenen helemaal zelf geverfd!