TOP

Ziengs Retail ziet af van overname Brantano

Ziengs Retail (Ziengs, Scapino) heeft zich teruggetrokken als overnamekandidaat voor de failliete Belgische schoenenketen Brantano.

En dat terwijl de deal begin deze week nog zo goed als beklonken leek. Ziengs werd door Belgische media getipt als grootste kanshebber om schoenenketen Brantano over te nemen. Nu meldt de Nederlandse schoenengroep in een persbericht aan dagblad De Standaard dat de plannen om Brantano door te starten niet worden voortgezet. “In de onderhandelingen met de curatoren is gebleken dat er geen ruimte was om tot uitwerking van een levensvatbaar plan voor de herstart van Brantano te komen.”

Focus op Nederland

Het bedrijf focust nu op uitbreiding in eigen land; de komende weken openen in Nederland drie nieuwe Ziengs-winkels (Heerhugowaard, Meppel en Tilburg) en vier Scapino-vestigingen (Burgum, Heemskerk, Meppel en Zwijndrecht). Daarmee komt Deichmann, het moederbedrijf van vanHaren, weer in beeld als potentiële overnamekandidaat.

Aantal FNG-merken al verkocht

Schoenenketen Brantano is onderdeel van de Belgische mode- en schoenengroep FNG, die op 3 augustus failliet werd verklaard. Het faillissement van de Nederlandse tak volgde een paar dagen later. Een aantal bedrijfsonderdelen heeft volgens vakblad Bengels inmiddels een nieuwe eigenaar gevonden. De kindermodemerken Fred & Ginger en Baker Bridge en het modemerk CKS zijn overgenomen door de Claes Retail Group (CRG), de holding boven de kledingketens JBC en Mayerline.

Beeld: Brantano (archief Schoenvisie)