TOP

Ziengs Retail stelt nieuwe algemeen directeur aan

Ziengs Retail (Zire), het moederbedrijf van Ziengs Schoenen en Scapino, heeft een nieuwe algemeen directeur aangesteld: Roy van Keulen.

Roy van Keulen start op 27 september als nieuwe algemeen directeur van Ziengs Retail (Zire), het moederbedrijf van Ziengs Schoenen en Scapino. Momenteel is hij werkzaam als executive director marketing & online bij supermarktketen Jumbo. Eerder werkte hij onder meer bij KPN, Tomtom en DIY-retailer Maxeda. “Ziengs Retail is een prachtig familiebedrijf en eigenaar Henk Ziengs en ik hebben een heel mooie klik”, licht hij telefonisch toe. “Daarnaast is de schoenenbranche een interessante markt, die volop in beweging is en zich nog veel verder gaat ontwikkelen.”

Langetermijnstrategie

Van Keulen heeft ‘ruime ervaring’ op het gebied van omnichannel retail, sales, marketing, branding, e-commerce en het leiden van (digitale) transformaties, laat Ziengs Retail in een aankondiging weten. Ook de schoenenbranche is hem niet onbekend: zijn vader had een schoenenwinkel. “Zijn ervaring en kennis van de markt maken hem geschikt om de dagelijkse leiding op zich te nemen en samen met ons een nader plan uit te werken voor de Zire groep. We willen het familiebedrijf langdurig behouden voor de Nederlandse samenleving en daar hoort een langetermijnstrategie met duurzame groei bij.”

Stapje terug

Van Keulen volgt Henk Ziengs op, die dit jaar 65 wordt en met de overdracht van de dagelijkse leiding een stap terug doet binnen de organisatie. “Maar hij is nog steeds voor 100 procent aandeelhouder en blijft nauw betrokken bij alle beslissingen”, zegt Van Keulen. Hij neemt ook tijdelijk de leiding over Ziengs Schoenen over van Tico Schneider, die kort zijn aanstelling in maart is vertrokken. Adem Doymaz blijft algemeen directeur van Scapino.

Foto: Ziengs Retail