TOP

Zalando overweegt flagshipstores en 3D-printen

Online modeplatform Zalando overweegt om flagshipstores te openen in Londen, Parijs en Berlijn. Daarnaast kijkt het bedrijf ook naar de mogelijkheden met 3D-printen.

Rubin Ritter, co-ceo van Zalando, heeft aan het Duitse Manager Magazin laten weten dat het bedrijf overweegt flagshipstores te openen in Londen, Parijs en Berlijn. “In deze steden hebben we echte fans die veel tijd met ons doorbrengen en veel bestellen”, vertelt hij. “Voor hen zou het interessant zijn om het merk ook offline te ervaren.” De eerste stappen hiernaar zijn reeds gezet met het opkopen van de vakbeurs Bread & Butter en het overnemen van de basketbalspecialist Kickz.

3D

3D-rpinten zal volgens Ritter voor een grote verandering zorgen in de mode-industrie. “Het zou een groot voordeel zijn als we in Berlijn bijvoorbeeld goedlopende sneakers kunnen bijdrukken”, legt hij uit. De online moderetailer denkt er zelfs aan een fabrieksdivisie op te zetten waar kleine en middelgrote merken geholpen worden met 3D-printen. “3D-printen kan naast ons logistieke en fulfilmentaanbod een belangrijk onderdeel worden van ons bedrijfsmodel.”