TOP

Zalando gaat Adidas dezelfde dag nog leveren

Zalando heeft een overeenkomst gesloten met Adidas om als eerste grote, internationale merk gebruik te maken van same day delivery. Hiermee krijgt Zalando toegang tot de lokale voorraden van het merk.

In Berlijn kunnen consumenten Adidas-items bestellen en het dezelfde dag nog in huis hebben. Het merk is namelijk het eerste grote, internationale label dat bij Zalando een same day delivery-optie krijgt. Dat laat Zalando via een persbericht weten. De webshop krijgt hiermee toegang tot de lokale voorraad van de Adidas-winkel aan de Berlijnse Tauentzienstraße. Als de pilot slaagt, wil Zalando in de toekomst nog meer merken en winkels aanbieden met deze optie.

“De nieuwe ‘Integrated Commerce’-pilot met Adidas is een belangrijke stap voor ons”, laat medeoprichter en ceo  van Zalando David Schneider weten. “De klant van vandaag zit online, terwijl de meeste mode-items nog in de winkels liggen. Wij willen klanten de toegang geven tot ieder mode-item overal en winkels in staat stellen om op een nieuwe manier met de digitale klant om te gaan.”

Digitalisatie Adidas

Harm Ohlmeyer, Digital Brand Commerce bij Adidas, laat weten dat de samenwerking met Zalando een belangrijke mijlpaal is in de digitalisatie van het merk: “Ons doel is om de consument de beste merkbeleving aan te bieden die ze kunnen krijgen, maakt niet uit waar en wanneer. Onze consumenten willen de laatste en de nieuwste producten – en dat willen ze nu. Het direct leveren vanuit een Adidas-winkel voldoet aan deze vraag om snelheid.”