TOP

Wortmann Group stapt over op zonne-energie

De Wortmann Group rolt zijn groene ambities uit, door voor het hoofdkantoor en distributiecentrum in Duitsland over te stappen op zonne-energie. Het Duitse schoenenbedrijf laat bijna 7.000 vierkante meter – ofwel een voetbalveld – aan zonnepanelen op het dak installeren.

De Wortmann Group zet nieuwe stappen op het gebied van verduurzaming met de aanleg van een zonne-energiesysteem op het dak van het hoofdkantoor en distributiecentrum in Detmold, Duitsland. Het zonnedak heeft een oppervlakte van bijna 7.000 vierkante meter, de grootte van een voetbalveld, en een verwachte jaaropbrengst van 1.179.909 kWh. Dat komt overeen met het jaarlijkse gemiddelde elektriciteitsgebruik van ongeveer driehonderd vierpersoonshuishoudens. De Wortmann Group verwacht 60 procent van de opgewekte energie zelf te gebruiken. De rest wordt teruggegeven aan het openbare stroomnet. Op jaarbasis wordt zo 250 ton CO2 bespaard, meldt het Duitse schoenenbedrijf in een persbericht.

Marathon, geen sprint

Wortmann timmert ook op andere vlakken aan de weg. De groep introduceerde het afgelopen jaar duurzame capsulecollecties voor zijn merken Tamaris, Marco Tozzi en s.Oliver en werkt nu aan vegan schoenenlijnen. Het aandeel gerecyclede materialen zit eveneens in de lift. Nieuw is ook de ‘fietspool’, voor medewerkers die tijdens de lunch even snel op en neer naar de bakker willen. “Als familiebedrijf zijn we ons bewust van onze sociale en ecologische verantwoordelijkheid”, laat CEO Jens Beining weten. “Daar proberen we constant en op de best mogelijke manier invulling aan te geven.” Volgens Beining zitten er nog meer projecten in de pijplijn. “Dit is een marathon, geen sprint.”