TOP

Woody-sandaal van Jan Jansen keert terug voor zomer 2022

Jan Jansen keert volgend jaar terug in de winkels onder de vleugels van de Hooijer Groep. Inmiddels is ook meer bekend over hoe de comeback-collectie van zijn gelijknamige schoenenmerk eruit gaat zien. Tipje van de sluier: een van zijn bekendste ontwerpen krijgt een remake.

Wie in 1969 misgreep bij de lancering van de Woody, krijgt volgend jaar een nieuwe kans. De houten klompsandaal is een van de bekendste designs van de Nederlandse schoenenontwerper Jan Jansen en komt voor lente-zomer 2022 terug in de winkels, bij de herlancering van Jansens gelijknamige schoenenmerk onder leiding van de Hooijer Groep. Nancy Hilbrink is aangesteld als collectie- en accountmanager.

Nog altijd aan het werk

Hoewel Jansen in mei zijn tachtigste verjaardag vierde, werkt hij nog altijd onverminderd door. De designer werkt nauw samen met het ontwerpteam van Hooijer voor de ontwikkeling van nieuwe collecties. Zijn eerste schetsen zijn inmiddels omgezet in prototypes voor drie schoenenlijnen, waar de Woody-remake onderdeel van is. De collectie is vanaf augustus 2021 te zien in de nieuwe Jan Jansen-showroom in Cast.

Expo-tip

Meer zien van Jan Jansen? Op zaterdag 5 juni opende de expositie Op de leest van Jan Jansen – 60 jaar schoenen en Dutch Design in Museum Jan in Amstelveen. De tentoonstelling zoekt de raakvlakken tussen Jansens omvangrijke oeuvre en dat van (opkomende) Nederlandse designers. Tegelijk met de tentoonstelling komen ook zijn memoires uit. ‘De memoires van Jan Jansen – Werken’ is vanaf nu in Museum Jan, bij Nederlandse boekhandels en online te koop. Meer info: museumjan.nl

Foto: Hooijer Groep