TOP

Winteredities Expo Riva Schuh en Gardabags terug naar januari

De Italiaanse vakbeurzen Expo Riva Schuh en Gardabags gaan terug naar de oorspronkelijke data, van 16 tot en met 19 januari 2021 in Riva del Garda.

Na het annuleren van de zomereditie, kondigde beursorganisator Riva del Garda Fierecongressi eerder aan de wintereditie van de schoenen- en tassenbeurs een maand naar voren te halen. Doel was om de markt voor ‘volume footwear’ al vroeg in het inkoopseizoen een boost te geven. In nauw overleg met de betrokkenen – exposanten, bezoekers en andere (inter)nationale stakeholders – en op basis van diverse online enquêtes komt de organisatie nu op dat besluit terug.

Reisrestricties

“De huidige internationale situatie heeft internationale bedrijven ertoe gedwongen zakenreizen tot het einde van dit jaar uit te stellen en de afgifte van visa aanzienlijk beperkt”, licht Roberto Pellegrini, de voorzitter van Riva del Garda Fierecongressi, toe in een persbericht. “Daartoe restte ons geen andere keus dan terug te keren naar de oorspronkelijke beursdata. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat onze exposanten bestaande en nieuwe klanten kunnen blijven ontmoeten, ondersteund door het potentieel dat de digitalisering biedt. Daarnaast geeft de latere planning bezoekers een vollediger overzicht van de nieuwe modetrends en veranderingen in de schoenenbranche.”

‘Phygitale’ elementen

Nieuw is dat er op de beursvloer een aantal ‘phygitale’ elementen worden geïntegreerd. Zoals hybride stands, waar exposanten hun relaties en potentiële Klanten kunnen spreken via een videoverbinding, zonder daarvoor zelf fysiek aanwezig te hoeven zijn. Ze worden daarbij ondersteund door meertalig personeel op locatie. Een andere toevoeging is het nieuwe orderprogramma ‘Prime’, dat gebruikers toegang geeft tot een online inkoopplatform, digitale routes, evenementen en previews.

De 94e editie van Expo Riva Schuh en de 5e editie van Gardabags vinden plaats van zaterdag 16 tot en met dinsdag 19 januari in 2021 in het Riva del Garda Exhibition Centre.

Foto: Expo Riva Schuh