TOP

Winkels V&D gaan open voor een laatste prijzencircus

Alle winkels van V&D gaan deze week weer open voor een liquidatieverkoop. Leveranciers kunnen rekenen op een deel van de opbrengst. Een fooi, volgens advocaat Sjoerd Warringa.

De 62 winkels van V&D gaan voor één keer weer open. De curatoren hebben een overeenstemming bereikt met de verhuurders van de panden en de leveranciers. De winkels zullen opengaan op woensdag, donderdag of vrijdag. Er is inmiddels ook personeel gevonden dat die dagen in de winkels gaat staan.

Opbrengst voor leveranciers

Een deel van de opbrengst van het allerlaatste prijzencircus van V&D gaat naar de leveranciers, die samen nog voor zo’n 100 miljoen te goed hebben van V&D. Tenminste, als je als leverancier akkoord gaat met de voorwaarden. Maar die zijn niet riant.

Gordon Brothers Europe is aangetrokken om de verkoop te coördineren. Zij benaderen leveranciers om de voorraad die nog bij V&D ligt en waar de leveranciers eigendomsrecht hebben over te nemen voor 20 procent van de inkoopwaarde. In ruil hiervoor verkrijgt GBE de volledige eigendom over deze goederen.

‘Bizar weinig’

Brancheorganisatie Modint is niet blij met de gang van zaken. Ten eerste vindt Modint de deadline erg krap, ten tweede vindt de organisatie de vergoeding erg laag. Tegen NU.nl zegt advocaat Sjoerd Warringa namens Modint: “20 procent van de inkoopwaarde is echt bizar weinig. Dat is echt een fooi.”.

Het is nog onduidelijk wat er in de winkels komt te liggen. Dat hangt af van de leveranciers die meegaan in het voorstel van Gordon Brothers Europe.