TOP

Wie wint de Moving Fashion Forward Award 2021?

Mag Mercer binnenkort de Moving Fashion Forward Award 2021 in ontvangst nemen? Het sneakermerk is een van de zes genomineerden voor de prijs die wordt uitgereikt tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week.

Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week wordt het meest vooruitstrevende, innovatieve en creatieve duurzame fashionlabel bekroond. Hierbij wordt gekeken naar baanbrekende merken en de impact die ze met hun merk maken op de transitie binnen de mode-industrie en de verduurzaming van de maatschappij. De Dutch Sustainable Fashion Week vindt plaats van 23 t/m 29 september.

Een vakkundige jury nomineerde dit jaar zes Europese duurzame modemerken voor de Moving Fashion Forward Award, voorheen bekend als de Green Fashion Talent Award. Zij beoordeelden merken aan de hand van de volgende criteria: impact, innovatie, productiewijze en onderscheidend vermogen. De jury bestaat uit Saja Chander (Fairbee), Harry Bijl (Inretai)l, Michel Smit (Goodbrandz/ InspiringStories) en Nanette Hogervorst (Sustainable Fashion Gift Card).

Mercer

De jury nomineerde onder meer Mercer Amsterdam, dat zich richt op duurzame innovatie en ernaar streeft om voorop te lopen waar het duurzame ontwikkelingen betreft. Zo waren zij de eersten die drie jaar geleden een volledig veganistische sneaker van ananasleer brachten. Ze hebben niet stilgestaan en inmiddels sneakers van wijnleer en cactusleer ontwikkeld. Zij laten zien dat de gebruikelijke materialen vervangen worden door vele vegan en duurzame alternatieven.

Lees ook: Veganisme suf? Niet bij Mercer Amsterdam: ‘Vegan kan ook ‘street’ zijn’

Mercer W3RD

Behalve de schoenen van Mercer zijn er ook vijf modemerken die in aanmerking komen voor de Moving Fashion Forward Award 2021. Het gaat om Armed Angels, Lanius, Maium, Thinking Mu en de panty’s van Dear Denier.

Uitreiking

De uitreiking van de Moving Fashion Forward Award 2021 vindt dit jaar plaats tijdens een online businessevent op maandag 27 september. Elke genomineerde krijgt een eigen moment waarin de trends en ontwikkelingen binnen het bedrijf uitgediept worden, voordat wordt overgegaan tot de bekendmaking van de winnaar. De winnaar ontvangt een brand promotion-pakket ter waarde van 5.000 euro en een editorial in het Fairbee Magazine ter waarde van 2.000 euro.

Beeld: Dutch Sustainable Fashion Week