TOP

Waardijk schoenen opent tijdelijke winkel

Op 1 april opende de tijdelijke winkel van Waardijk schoenen in Alkmaar. Hun oorspronkelijke pand werd op nieuwjaarsnacht verwoest door een vuurwerkbrand.

Van de Burgemeester van Alkmaar, Piet Bruinooge,  kreeg eigenaar Bert Waardijk van het 165-jarige Waardijk Schoenen een toepasselijk welkomstcadeau: een schilderij met daarop een feniks die uit de as herrijst. Het winkelpand van Waardijk Schoenen werd op de nacht van 31 december naar 1 januari 2015 verwoest door een brand. Nu hebben ze een tijdelijk onderkomen op een steenworp afstand van hun oude locatie op de Langestraat 98.

“Het besef dat alles dat we hebben opgebouwd in één nacht is verwoest, is niet te bevatten,” zei Bert Waardijk tijdens de opening tegen RTV Noord Holland. “Wij kunnen niet meer een normale Oud en Nieuw beleven. Vuurwerk in een historische binnenstad zou niet moeten mogen.”

Hoe lang het duurt voordat de schoenenzaak terug kan naar hun oude pand is nog niet bekend. De verwoeste panden zijn inmiddels wel afgebroken.

Niet verloren

De opening van het tijdelijke pand aan de Langestraat zorgde voor veel opgewonden bezoekers. “Zolang er kinderen met voeten worden geboren, gaat Waardijk niet verloren”, zei de trotse moeder van Bert Waardijk tegen RTV Noord Holland.

Kinderschoenen

De kinderschoenenwinkel van Waardijk was in februari al heropend. De kinderwinkel was het minst getroffen de winkels van Waardijk, waterschade was het enige probleem. De mannen- en vrouwenschoenenwinkel was helemaal verwoest. Tot dat pand is opgeknapt, zit Waardijk schoenen een paar deuren verderop op de Langestraat 98.

Spaanders

Mannenmodezaak Spaanders werd nieuwjaarsnacht ook in as gelegd. De mannenmodezaak heeft ook een tijdelijk onderkomen kunnen vinden. Momenteel is het pand aan de Payglop nog in verbouwing, maar Spaanders hoopt er zo snel mogelijk in te kunnen trekken.