TOP

Waardijk Schoenen in Alkmaar heropend

Op zaterdag 14 februari 2015 is de kinderschoenenwinkel van Waardijk Schoenen in Alkmaar heropend. De winkel werd door een brand tijdens de jaarwisseling verwoest, net als de naastgelegen vrouwen- en mannenschoenenzaak.

Bij een grote brand in de nacht van 31 december op 1 januari 2015 werden in totaal vier winkels in de Langestraat in Alkmaar verwoest, waaronder twee winkels van schoenenretailer Waardijk.

De brand had gevolgen voor het hele bedrijf van Waardijk, dat bestaat uit een kinderschoenenzaak en een mannen- en vrouwenschoenenzaak. Het centrale magazijn, het administratiekantoor en de opslagruimte voor de webwinkel waren grotendeels verwoest. De kinderschoenenzaak werd door de branddeur gered van het vuur, maar had wel ernstige roet- en waterschade.

Het pand van de kinderschoenenwinkel is in de afgelopen weken helemaal opgeknapt. Het magazijn is gestript en opgebouwd, de winkel is schoongemaakt en voorzien van een nieuwe lik verf.

Voor de mannen- en vrouwenschoenenzaak is een paar huisdeuren verder een tijdelijk onderkomen gevonden aan Langestraat 98.

Brand

Oudjaarsnacht 2015 was onvergetelijk voor veel mensen in Alkmaar. Een grote brand verwoestte vier panden aan de Langestraat, waaronder de winkels van Waardijk Schoenen en Spaander Mannenmode.

“Om tien over drie werden we gebeld door de eigenaar van het pand”, vertelde Noor Waardijk, mede-eigenaar van Waardijk Schoenen destijds tegen Textilia. “We stapten meteen in de auto en zijn naar de zaak gereden. We zagen een enorme ravage. Het leek er nog wel op dat onze mannenschoenenzaak in tact bleef maar helaas brak de brand verder uit. Onze kinderschoenenzaak staat er gelukkig nog wel, maar deze heeft wel waterschade door het blussen.”