TOP

Voormalig ceo klaagt Clarks aan


Mike Shearwood, de voormalige ceo van Clarks, heeft een zaak aangespannen tegen het schoenenbedrijf. Hij beweert dat hij geen kans heeft gekregen om te reageren op de wangedragclaims over hem.

De voormalige ceo van Clarks, Mike Shearwood, sleept het schoenenbedrijf voor de rechter omdat hij, naar eigen zeggen, geen kans heeft gekregen te reageren op wangedragclaims. De zaak ging afgelopen maandag 30 september 2019 van start. Shearwood beweert dat hij een lijst van aantijgingen kreeg tijdens een bestuursvergadering in juni 2018, slechts enkele uren voordat zijn vertrek werd aangekondigd, zo schrijft Drapers.

Intern onderzoek

Shearwood stapte iets meer dan een jaar geleden op bij Clarks. Aanleiding was een intern onderzoek dat werd opgezet na klachten over zijn gedrag. Shearwood zou bij ‘verschillende gelegenheden’ tegen de gedragscode van het bedrijf zijn ingegaan. Naar verluid zou hij met collega’s hebben gesproken in racistische en seksistische taal.

Reactie Clarks

“We kunnen bevestigen dat Clarks momenteel betrokken is bij een arbeidsrechtszaak waarbij voormalig ceo, Mike Shearwood, betrokken is,” vertelt een woordvoerder van Clarks aan Drapers: “Clarks verwerpt alle aantijgingen van de heer Shearwood en we blijven bij onze beslissing met betrekking tot zijn vertrek. Hij nam ontslag bij Clarks na een onderzoek naar klachten over zijn gedrag. Uit het onderzoek is gebleken dat het gedrag van Shearwood bij verschillende gelegenheden niet voldoet aan het gedrag dat verwacht wordt van het senior management.”

Ontslagvergoeding

“Clarks is ervan overtuigd dat Shearwood een frivool en kwellend verhaal rond zijn tijd bij Clarks verzint, puur met de bedoeling een ontslagvergoeding uit de onderneming te krijgen. Bij zijn vertrek is er door Clarks duidelijk gemaakt dat zijn gedrag zodanig was dat er geen compensatie gerechtvaardigd was.”

Ceo

Shearwood is van september 2016 tot en met juni 2018 actief geweest bij Clarks, als opvolger van Melissa Potter. Eerder had hij de leiding over modeketen Karen Millen. In maart 2019 is de opvolger van Shearwood aangesteld; de Italiaanse Giorgo Presca.