TOP

Voor Jet: Piedro steunt Ronald McDonald Kinderfonds met speciale collectie

Piedro steunt het Ronald McDonald Kinderfonds met een speciale collectie, ‘For Jet by Piedro’. Vertegenwoordiger Ferdi van Vliet, die als ouder van een ziek meisje zelf veel tijd in een Ronald McDonald-huis doorbracht, droeg de schoenenlijn op aan zijn in maart overleden dochtertje Jet.

De ‘For Jet by Piedro’-collectie is vanaf 2021 in de winkels te koop. Van elk verkocht paar schoenen gaat €7,50 naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Deze organisatie zorgt er met eigen (vakantie)huizen en huiskamers in ziekenhuizen voor dat zieke kinderen altijd dicht bij hun familie zijn. “Voor een kus, een knuffel of een verhaal voor het slapengaan”, zegt Ferdi van Vliet, accountmanager bij Piedro International B.V en initiatiefnemer van de actie. “En dat is onmisbaar.”

Voor Jet

Het is een mooi initiatief met een verdrietig verhaal: Van Vliet ontwikkelde de collectie ter nagedachtenis aan zijn in maart overleden dochtertje Jet (2). Ze had een zeldzame stofwisselingsziekte die haar ontwikkeling beperkte, in combinatie met een heftige vorm van epilepsie. “Jet heeft veel tijd doorgebracht in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam”, vertelt Van Vliet. “Wij sliepen dan in het Ronald McDonald-huis ernaast, op slechts een paar minuten lopen afstand. Het was heel fijn om zo dicht in haar buurt te zijn, maar ook prettig dat we ons af en toe even konden terugtrekken. Je moet niet 24 uur per dag in het ziekenhuis willen zijn.”

Bijzondere regenboog

De ‘For Jet by Piedro’-collectie bestaat uit drie modellen voor meisjes: een hoge sneaker in de maten 20-26, een sneaker met rits in de maten 24-40 en een chunky sneaker in de maten 31-40, met winkelverkoopprijzen vanaf €104,95. De regenboog op de schoenen liet Van Vliet speciaal ontwerpen voor Jets rouwkaart en gedenkmonument. “Ik wil met deze collectie graag iets terugdoen”, zegt hij. “Het Ronald McDonalds Kinderfonds heeft ons gezin enorm geholpen. En de stichting draait op vrijwilligers en donaties.”

Eigen actiepagina

Winkeliers worden voorzien van instore promotiemateriaal en informatie over het goede doel. Gelijktijdig met de uitlevering in februari 2021 wordt ook een actiepagina op kinderfonds.nl gelanceerd, voor aanvullende donaties. “Zodat winkeliers die daar interesse in hebben ook zelf iets kunnen opzetten”, zegt Van Vliet. “De eerste orders zijn al geschreven. We hebben ook al een prachtig bedrag aan giften mogen ontvangen, terwijl de collectie nog niet eens in de winkels ligt. Voor ons is het project nu al geslaagd.”

Beeld: Piedro