TOP

Vijf nieuwe (schoenen)merken op de Nederlandse markt

De Nederlandse markt is vier schoenenmerken en een sokkenmerk rijker: Avarca Pons, Macarena, Libre comme l’air, Abarca en Soxs.co.

Avarca Pons

Brandfusion heeft sinds kort Avarca Pons aan het merkenpakket toegevoegd. Het merk is in 1945 in Menorca opgericht en is uitgegroeid tot een familiebedrijf dat zich specialiseert in traditionele sandalen. De eerste Avarca sandalen werden gemaakt van gerecyclede autobanden, wat terug te zien is in het Pons Classic model waarbij de zool ook van dit materiaal is gemaakt. De sandalen worden nog steeds met de hand gemaakt, zijn bewerkt met leer en worden tot in de kleinste details uitgewerkt.

Avarca Pons (1)
Avarca Pons (2)Avarca Pons (4)

Macarena

Het Spaanse espadrillemerk Macarena bestaat al langer en heeft nu een Nederlandse vertegenwoordiger gevonden in Selected Shoe Brands. Het merk maakt gebruik van mooie stoffen van een goede kwaliteit.

Macarena ShoesMacarena Shoes2

Libre comme l’air

Libre comme l’air is een nieuw merk bij EBW Shoes. Het Franse schoenenmerk kenmerkt zich door de combinatie van leer met gekke prints. De prijzen beginnen bij € 99,95 met een marge tussen de 2.6 en 2.7. Een aantal modellen kunnen ook op korte termijn geleverd worden.

Libre-comme-lair

Abarca

Seduci heeft het merkenpakket uitgebreid met het espadrillemerk Abarca. Het merk maakt Spaanse, handgemaakte unisex schoenen. De schoenen zijn in te kopen van maat 35 tot 45, in 20 verschillende kleuren. Naast de unisex-collectie brengt het merk ook kinderschoenen en handgemaakte riemen.

Soxs.co

Daarnaast heeft Seduci ook sokkenmerk Soxs.co nieuw in de collectie. De sokken zijn van wol gemaakt, waardoor vocht wordt opgenomen en de voeten beter droog blijven. Soxs.co kent twee soorten: de Orange Label-sokken voor maat 41 tot en met 45, en de Pink Label-sokken voor maat 37 tot en met maat 41.

Soxsco