TOP

Via Vai opent brandstore in Amsterdam

Via Vai opent in het voorjaar van 2021 een brandstore in de Amsterdamse 9 Straatjes, de eerste winkel voor het label. Gelijktijdig presenteert het Nederlandse schoenenmerk het nieuwe logo.

Via Vai zal in maart 2021 de deuren openen aan de Hartenstraat in Amsterdam. Een eigen winkel is de volgende stap ‘op weg naar de top’, laten oprichter en eigenaar Ruud Pessers en general manager Tiddo Hartman op viavaishoes.com weten. Het Nederlandse schoenenmerk timmert al langer hard aan de weg als het gaat om het vergroten van de zichtbaarheid en naamsbekendheid. Dit voorjaar werd de eerste nationale tv-campagne gelanceerd, gevolgd door een vernieuwde website. “Juist nu investeren we extra in ons merk. Er komt een tijd na covid-19 en daar moeten we op voorbereid zijn.”

Juiste timing

Het openen van een eigen winkel is volgens Pessers ‘een droom die werkelijkheid wordt’. De ondernemer liep al jaren met het idee, maar: “Timing is belangrijk. We geloven dat we er als team nu klaar voor zijn om deze stap te zetten.”

Walhalla voor vrouwen

De Via Vai-winkel in de 9 Straatjes moet een ‘walhalla voor vrouwen’ worden. Naast de eigen schoenencollectie kunnen klanten er straks terecht voor de producten van verschillende accessoiremerken. Het merk deelt ook een eerste schets van het interieur; minimalistisch, warm en licht, met een houten vloer, betonkleuren en zwarte accenten. Het vernieuwde logo wordt in dezelfde minimalistische stijl vormgegeven.

International georiënteerd

Pessers en Hartman hebben meerdere redenen om voor Amsterdam te kiezen. Allereerst is Via Vai naast de Benelux ook in Duitsland en Scandinavië actief. “Amsterdam is the place to be voor internationale consumenten. Daarbij heeft Via Vai behoefte aan meer zichtbaarheid en verkooppunten in Amsterdam. Wat is nou mooier dan dit met een eigen winkel te doen.”

Beeld: Via Vai