TOP

VF Corporation opent multibrandstore in Milaan

VF Corporation opent dit najaar een multibrandwinkel voor zijn merken The North Face, Napapijri en Timberland in Milaan.

Het Amerikaanse schoenen- en kledingbedrijf strijkt neer op een A-locatie in Milaan, in een historisch gebouw aan de Orefici Street, vlakbij de beroemde Duomo. Eerder zat het kantoor van brillenspecialist Luxottica in het drie verdiepingen tellende pand. De producten van The North Face, Napapijri en Timberland staan centraal in het nieuwe concept. Daarnaast wordt op de begane vloer een speciale zone ingericht, The Lab, die gewijd is aan exclusieve samenwerkingen en limited editions van andere VF-merken (o.a. Icebreaker, Kipling en Vans). De multibrandstore zal worden voorzien van geavanceerde technologie, voor een ‘meeslepende merkervaring en virtuele reizen door de winkel’.

Meer consument- en retailgericht

VF Corporation heeft wereldwijd al zo’n 1500 brandstores voor zijn merken, maar nog geen locatie waar meerdere labels naast elkaar verkocht worden. Martini Scabbia Guerrini, directeur van de EMEA-regio, laat in een persbericht weten blij te zijn met het nieuwe retailconcept. “We streven om meer consument- en retailgericht te worden. Deze winkelformule moet als uitgangspunt dienen voor toekomstige VF-multibrandstores in andere steden.”

Beeld: VF Corporation