TOP

Very Peri is de kleur van 2022 volgens Pantone

Pantone heeft Very Peri uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2022. De warme blauwtint is volgens het instituut een kleur die 'past bij de tijdgeest en die de persoonlijke inventiviteit en creativiteit aanwakkert'.

Beeld: pantone.com

Met Very Peri (Pantone 17-3938) heeft Pantone voor het eerst in de geschiedenis van het Pantone Color of the Year kleurenprogramma een geheel nieuwe kleur gecreëerd. Dit is volgens Pantone tekenend voor de innovatieve en veranderende tijd waarin we leven.

De kleur Very Peri heeft de blauwe tint van het bloemetje van de maagdenpalm (periwinkle in het Engels) met een violetrode ondertoon. Het is een kleur die volgens Pantone staat voor ‘een zorgeloos zelfvertrouwen en een gedurfde nieuwsgierigheid en die ons helpt het veranderde landschap van mogelijkheden te omarmen en ons open te stellen voor een nieuwe visie’.

Vreugdevol en dynamisch

“Terwijl we ons in een wereld van ongekende verandering begeven, brengt de selectie van Pantone 17-3938 Very Peri een nieuw perspectief en visie op de vertrouwde en geliefde blauwe kleurenfamilie”, zegt Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur van Pantone Color Institute. “Pantone 17-3938 Very Peri omvat de kwaliteiten van de blauwen, maar bezit tegelijkertijd een violetrode ondertoon. Het toont een vreugdevolle houding en dynamische aanwezigheid die creativiteit en fantasierijke expressie aanmoedigt.”