TOP

Veja introduceert nieuwe lijn

Het Franse ecologische schoenenmerk Veja wil mee met de minimalistische Scandinavische trend en introduceert daarom een nieuwe lijn: Roraima

Vanaf herfst-winter 2018-2019 brengt Veja een nieuwe lijn: Roraima. Het Franse ecologische schoenenmerk wil op deze manier meedoen met de minimalistische Scandinavische trend. De nieuwe lijn is vernoemd naar een berg gelegen tussen Brazilië, Venezuela en Guyana en heeft dan ook kenmerken van bergschoenen.

De Roraima-schoen komt in vier kleuren en is gemaakt van leer, suède en nubuck. Het heeft een leren binnenzool, een wollen voetbed en een buitenzool gemaakt van wild rubber uit het Amazone-woud. De voering is van gerecycled katoen en polyester gemaakt in Brazilië.

Veja

Het Franse schoenenmerk Veja maakt haar sneakers volledig biologisch. De uppers zijn gemaakt van ecologisch- en fair trade-katoen en voor de zolen wordt natuurlijk rubber gebruikt dat afkomstig is uit het amazoneregenwoud. De schoenen worden geproduceerd in Brazilië. Voor het verzenden werk Veja samen met Atelier Sans Frontières (ASF), een plek waar mensen met weinig sociaal contact werk krijgen.

Veja Roraima2