TOP

Veiling complete inventaris CSO

De complete inventaris van de laatste Nederlandse orthopedische schoenenfabriek Centrale Schachten- en onderwerkmakerij (CSO) wordt geveild. Er worden onder andere voorraden en verschillende machines verkocht.

Na het faillissement van de orthopedische schoenenfabrikant Centrale Schachten- en onderwerkmakerij (CSO) in Moergestel, wordt nu de gehele inventaris verkocht. Dit meldt het Brabants Dagblad. Bij de online veiling zijn onder andere naai-, snij-, borduur- en stansmachines te vinden. Daarnaast worden ook leerpartijen en de gehele voorraad verkocht.

Filipijnen

Troostwijk, het bedrijf dat de veiling organiseert, verwacht dat Nederlandse schoenfabrikanten ook interesse zullen tonen. Deze fabrikanten zullen vooral uit de omgeving van Moergestel komen. Naar verwachting zal het merendeel van de machines naar de Filipijnen gaan.

De online veiling sluit op maandag 20 juli. Op vrijdag 17 juli tussen 10.00 en 16.00 kunnen de spullen bekeken worden aan de Industrieweg 21b in Moergestel.

Faillissement

Op 21 april 2015 werd de CSO door de rechtbank Zeeland-West-Brabant failliet verklaard. De schoenenfabrikant maakte orthopedische schoenen en heeft een volledige productielijn in Moergestel. Volgens de eigenaren waren ze de enige die orthopedische schoenen produceerden in Nederland.

Concurrentie

CSO heeft negen medewerkers. Volgens de regionale krant had de Nederlandse producent van orthopedische schoenen veel last van concurrentie uit goedkopere productielanden. Daarnaast kwam het bedrijf in financiële problemen, doordat zorgverzekeraars op de vergoedingen voor orthopedische schoenen bezuinigen.