TOP

V&D bleek toch trekker voor winkelend publiek

Hoewel er in de nadagen van V&D nauwelijks iemand nog iets kocht bij de failliete warenhuisketen, blijkt de sluiting ervan wel van invloed te hebben op de passantenaantallen. Dat blijkt uit onderzoek van Locatus.
Hoewel de failliete warenhuisketen door velen allang niet meer als trekker werd gezien voor het winkelgebied, blijkt dat toch niet helemaal te kloppen, stelt onderzoeksbureau Locatus. In de straten waar de V&D is gesloten, zijn de passantenaantallen met 20 procent teruggelopen, concludeert onderzoeker Gertjan Slob. “Dat is aanzienlijk.”   ‘Spectaculair’   Slob vergeleek de passantenstromen van 12 winkelgebieden waar een V&D is gevestigd vanaf begin 2016. Op het moment dat de vestigingen op slot gingen half februari, daalde het aantal passanten ‘spectaculair’ ten opzichte van een week daarvoor. Dit herstelde zich volgens Slob in de weken erna niet meer.  

Log in om verder te lezen

Inloggen

 


Professionals in de schoenenbranche lezen Schoenvisie. Sluit nu een digitaal proefabonnement af (stopt automatisch) en ontvang gratis een maand lang, 24/7 volledige en onbeperkte toegang tot www.schoenvisie.nl

Neem een proefabonnement