TOP

VanHaren opent winkel op Antwerpse Meir


Schoenenketen vanHaren opent komend weekend een nieuwe winkel op de Meir, de grootste winkelstraat in Antwerpen.

Aanstaande zaterdag opent de Nederlandse schoenenketen vanHaren de vijftiende Belgische vestiging op de Meir in Antwerpen. Met een oppervlakte van 850 vierkante meter is de zaak ook meteen de grootste van het land, zo schrijft Retaildetail. De winkel gaat zo’n 20.000 paar schoenen huisvesten en wil een ‘unieke beleving’ brengen. Zo komt er een sportcorner van 150 vierkante meter met inspiratie-eilanden van grote sportmerken als Nike en Adidas, een interactieve kinderhoek en een koffiecorner.

Omnichannel

In het Antwerpse filiaal is vanHaren ook van plan om een nieuw omnichannelconcept te testen. Schoenen die normaal alleen in de webshop te verkrijgen zijn, staan in de winkel gepresenteerd en kunnen ter plaatse gepast en besteld worden. Verder kan er online geshopt worden via iPads en schermen.

Winkelsluitingen

De opening komt in een tijd van vele winkelsluitingen op de populaire Antwerpse winkelstraat. Zowel Karen Millen als Peek & Kloppenburg sloten onlangs hun vestigingen en ook H&M zou van plan zijn twee van zijn drie winkels te sluiten op de Meir.

Over vanHaren

In 1929 begon het met een volledig eigen schoenproductie en een eigen winkel in Rotterdam. Inmiddels heeft vanHaren, negentig jaar later, 143 winkels in Nederland, 14 (bijna 15 dus) in België, een online shop en verkooppunten bij Wehkamp en Bol.com. VanHaren is onderdeel van de Duitse Deichmann-groep. Het concern verkocht vorig jaar 178 miljoen paar schoenen, goed voor een netto-omzet van vijf miljard euro.