TOP

VanHaren maakt werk van uitbreiding in België

VanHaren bereidt in België de opening van zijn nieuwe winkels voor. De komende weken opent de keten 38 nieuwe vestigingen in ons buurland.

Dat vanHaren ondanks de coronacrisis mogelijkheden ziet in de Belgische schoenenmarkt is al langer duidelijk. In augustus nam de schoenenketen 43 winkels over van de failliete FNG-keten Brantano, waarmee het aantal vestigingen in België in één keer werd verdrievoudigd. Intussen wordt op 38 locaties in Vlaanderen hard gewerkt om de vestigingen om te bouwen naar de vanHaren-formule. In het voorjaar worden de nieuwe verkooppunten een voor een geopend.

250 medewerkers

De selectie van het winkelmanagement is rond. De werving van de verkoopmedewerkers, een proces dat door de coronamaatregelen grotendeels digitaal verloopt, is echter nog volop aan de gang. VanHaren laat in een persbericht weten dat het bedrijf 250 vacatures in te vullen heeft. Een indrukwekkend aantal, al zijn dat er wel 50 minder dan de 300 aangekondigde plekken in september. Het is nog niet duidelijk of de vacatures door oud-medewerkers van Brantano zullen worden ingevuld, al liet de schoenenketen eerder wel weten dat zij als eersten mochten solliciteren.

Aanwezigheid verdrievoudigd

Met de toevoeging van de voormalige Brantano-vestigingen breidt vanHaren zijn aanwezigheid in België sterk uit: van zestien winkels met 120 medewerkers naar 54 winkels met 370 medewerkers. In Nederland heeft de schoenenketen, die onderdeel is van de Duitse schoenengroep Deichmann, 143 winkels.

Een impressie van de nieuwe vanHaren-vestigingen in België:

Beeld: vanHaren