TOP

Van Lier opent concept store in Maastricht

Samen met de Limburgse schoenenondernemer Wim van den Eerthwegh, van schoenenketen Chaussures Mondiales, opent Van Lier een nieuwe concept store in een Maastrichts monumentenpand uit 1743.

Van Lier en Chaussures Mondiales werken al een aantal decennia samen. “Wim kent de schoenenwereld in Maastricht als geen ander,” vertelt Geert van Spaendonck, eigenaar van Van Lier. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat de keuze voor deze locatie perfect is en dat Wim en zijn team van deze concept store een groot succes gaan maken.”

Huiselijke sfeer
De nieuwe winkel is in één van de oudste panden van Maastricht gevestigd, een stadswoning gebouwd in 1743. De originele muren en balken zijn bewaard gebleven, op de marmeren vloer staan warme display kasten voor de schoenen. Het achterste gedeelte van de winkel is ingericht als lounge, met een leren clubfauteuils, waar de schoenen gepast kunnen worden.

“Van mij hoeft een winkel niet alleen gericht te zijn op het tonen van de handel, huiselijke elementen zijn belangrijk,” zegt Van Spaendonck. “Het is plezierig wanneer je je in een winkel kunt terugtrekken uit het gewoel in een winkelstraat. Dat hebben ik willen realiseren in deze winkel in Maastricht.”