TOP

Van Lier lanceert luxe sneakermerk VNLR

Sneakers maakte Van Lier al, maar nu introduceert het Nederlandse familiebedrijf het nieuwe sneakermerk VNLR. De luxe sneakers zijn er voor mannen die een statement willen maken met sneakers die zich onderscheiden van de ‘gewone’ Van Lier-sneaker.

Het merk VNLR is een idee van het designteam van Van Lier dat bestaat uit eigenaar Geert en collectie manager Jeltje. Zij tekenen sinds vijf jaar voor de ontwikkeling van de Van Lier schoenen- en sneakercollecties. Een van de belangrijkste trends die zij op hun reizen zagen, is hoe belangrijk sneakers voor mannen zijn geworden. Die zijn een statement, net als hun mobiel, horloge of auto dat zijn. In Parijs beslisten Geert en Jeltje om bovenop de Van Lier collecties een luxe sneaker collectie te bouwen met een eigen gezicht: VNLR.

Luxe details

VNLR sneakers zijn meer gecompliceerd dan ‘gewone’ sneakers van Van Lier. Ze hebben een complexe styling met luxe details en 3D effecten. De VNLR zolen met 3D-logo’s zijn gemaakt uit een mix van rubber en synthetisch materiaal voor optimaal comfort en duurzaamheid. De Duitse leestenfabriek Fagus tekent voor de pasvorm van de VNLR leesten, net als voor alle leesten van Van Lier.

Duurzaamheid is een vanzelfsprekendheid voor VNLR. Het leerpercentage is gereduceerd waar mogelijk. De productie is duurzaam ingericht, en dat geldt ook voor alle bedrijfsprocessen rondom de productie en distributie van VNLR sneakers

De VNLR sneakers hebben consumentenprijzen tussen €159,90 en €189,90. De VNLR collectie is beschikbaar in de Van Lier brandstores en online vanaf voorjaar 2021.

Beeld: VNLR