TOP

Van Keeken Schoenen wordt hofleverancier

Familiebedrijf Van Keeken Schoenen in Alphen aan den Rijn heeft op vrijdag 10 juli het predicaat Hofleverancier ontvangen, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan in 2018.

Eigenaar Kees van Keeken, de vijfde generatie in de schoenen en vierde generatie aan het roer van het Alphense familiebedrijf, ontving de oorkonde uit handen van de Commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit. Burgemeester Liesbeth Spies hield een toespraak. “Van Keeken is echt een begrip in Alphen”, tekende de lokale nieuwssite Alphens.nl op. “Alle voorgaande generaties mogen dan ook buitengewoon trots zijn dat vandaag het predicaat voor Hofleverancier wordt uitgereikt. En waar jullie ook trots op mogen zijn, is de ontwikkeling die jullie blijven doormaken.”

100-jarig jubileum

Bedrijven kunnen een aanvraag doen tijdens een jubileumjaar, zoals Van Keeken deed tijdens het 100-jarig bestaan in 2018. Dat jaar was het precies een eeuw geleden dat Cor van Keeken samen met zijn broer Marinus een schoenenwinkel aan de Schoolstraat opende. Inmiddels zit het bedrijf alweer meer dan 60 jaar aan de huidige locatie aan de Van Mandersloostraat. Kees van Keeken staat sinds 2000 aan het roer van de onderneming. Zijn zus Sophie sloot zich in 2007 bij hem aan.

(Tekst gaat verder onder foto)

Alles onder één dak

Het jubileumjaar viel samen met een grootschalige verbouwing. Het vernieuwde Van Keeken Schoenen – een totaalconcept met allerlei voorzieningen onder één dak – heropende in maart 2019. De winkel is bijna twee keer zo groot geworden en heeft een instore podologie- en pedicurepraktijk en eigen horeca gekregen. Van Keeken realiseerde de Scandinavische lunchroom knøss (spreek uit als ‘knus’) met drie vrienden en een geslaagde crowdfunding. Verder werd midden in de winkel een ambachtelijke werkplaats ingericht, waar klanten van dichtbij kunnen zien hoe hun schoenen gerepareerd worden.

Groot voorrecht

Kees van Keeken ziet het hofleverancierschap als een ‘bekroning op ons werk’, zegt hij tegen Alpens.nl. “De kracht van Van Keeken zit ‘m in de mensen en de toewijding. Het is zeker niet eenvoudig, al helemaal niet door de huidige omstandigheden. Maar we staan er. En het is een groot voorrecht om op dit mooie moment aan het roer te mogen staan.”

Foto: Van Keeken Schoenen