TOP

Van fruitleer tot melkvezels: 5x materiaalinnovaties in de schoenenbranche

Verbeter de wereld, begin bij jezelf! De aandacht voor duurzaamheid in de schoenenindustrie neemt toe. Zo wordt geëxperimenteerd met nieuwe en milieuvriendelijke(re) materialen van afval uit de voedingsindustrie of bijproducten van de landbouw. Schoenvisie zet een aantal interessante innovaties op een rij. Wist je bijvoorbeeld al dat er sneakers bestaan van melk? Ananasvezels Piñatex heeft zich de afgelopen jaren in de kijker gespeeld als serieus alternatief voor leer. Het materiaal komt uit de koker van het Spaanse Ananas Aman Ltd. en wordt gemaakt van vezels uit de bladeren van de ananasplant. Deze bladeren zijn een bijproduct van de ananasoogst. Normaal

Log in om verder te lezen

Inloggen

 


Professionals in de schoenenbranche lezen Schoenvisie. Sluit nu een digitaal proefabonnement af (stopt automatisch) en ontvang gratis een maand lang, 24/7 volledige en onbeperkte toegang tot www.schoenvisie.nl

Neem een proefabonnement