Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van schoenvisie.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

Van Drunen Schoenfabriek ontwerpt schoen ter ere van Jheronimus Bosch

Ter ere van Jheronimus Bosch, opent het Noordbrabants Museum vanaf zaterdag 13 februari 2016 een tentoonstelling met werken van de Nederlandse kunstschilder. Van Drunen Schoenfabriek heeft hiervoor speciaal een schoen gemaakt voor het herenmerk Gijs.

Vijfhonderd jaar na zijn overlijden, vindt in de woonplaats van Jheronimus Bosch de grootste tentoonstelling van zijn werken plaats. Het Noordbrabants Museum in Den Bosch staat van zaterdag 13 februari tot en met zondag 8 mei in het teken van de bekende Nederlandse kunstschilder. In het kader hiervan heeft Van Drunen Schoenfabriek – moederbedrijf van Durea en Gijs – de Gijs Jheronimus Bosch-mannenschoen ontworpen. Dat laat het bedrijf via een persbericht weten.

Van Drunen Schoenfabriek x Noordbrabants Museum

Het is geen vreemde keus dat Van Drunen Schoenfabriek samenwerkt met het Noordbrabants Museum. Het schoenenbedrijf is namelijk al sinds 2012 sponsor van het museum omdat ze het belangrijk vinden een ‘verbinding te maken tussen cultuur en het bedrijfsleven’. Met de Jheronimus Bosch-schoen wil Van Drunen Schoenfabriek aandacht vragen voor de tentoonstelling en het vakmanschap van het schoenenmerk.

Kopen

De Jheronimus Bosch-schoenen van Gijs zijn maar in beperkte oplage te koop in Den Bosch en Heusden bij Dirven Schoenen, Willems Schoenen, Dungelmann Schoenen en Smits Schoenen. Daarnaast is er voor op Facebook ook een speciale actie waarmee toegangstickets tot de tentoonstelling kunnen worden gewonnen.