TOP

Unlimited Footwear Group verwerft Supertrash-merkrechten

De investeerdersgroep die het failliete Supertrash in april 2018 overnam, heeft het merkrecht doorverkocht aan een deel van de aandeelhouders achter de Unlimited Footwear Group (UFG). Met het verkrijgen van de licentie komt voor het schoenenbedrijf een ‘langverwachte droom’ uit: een high-end vrouwenschoenenmerk.

Dat meldt Bart van Helvoirt, ceo van de Unlimited Footwear Group, in een persbericht. Het bedrijf streeft ernaar de eerste Supertrash-schoenen voor herfst-winter 2019-2020 te presenteren. In eerste instantie ligt de focus op de Benelux. Daar zullen de collecties worden verkocht via ‘premium schoenenretailers, warenhuizen, officiële dealers en online kanalen’.

Volledig nieuw team

“Met het verkrijgen van deze licentie wordt een langverwachte droom werkelijkheid: een high fashion vrouwenmerk”, laat Van Helvoirt weten. UFG zet een volledig nieuw design- en verkoopteam op voor de ontwikkeling, productie en distributie van de Supertrash-schoenen. Doel is om binnen het dna van Supertrash ‘commercieel krachtige en fashionable collecties’ op de markt te brengen.

Ervaren speler

UFG heeft ruime ervaring met de introductie van modemerken op de internationale schoenenmarkt. Het bedrijf is eigenaar van de merken Bullboxer en Rehab Footwear en produceert via dochteronderneming Star Collections onder licentie schoenenlijnen voor Björn Borg, Gaastra en NZA New Zealand Auckland. De schoenen worden wereldwijd in meer dan vijftig landen verkocht via online en offline retailpartners, variërend van zelfstandige winkeliers tot multibrand warenhuizen. In 2016 kwam daar met de overname van Invito en Le Ballon ook een eigen retailtak bij.

Moeilijkheden bij doorstart

Supertrash werd in maart 2018 failliet verklaard. Topvrouw Olcay Gulsen had een maand eerder afscheid genomen als ceo van het modemerk. Op 18 april maakte de curator bekend dat de intellectuele eigendomsrechten, voorraden en inventaris waren overgenomen door een groep investeerders. Hun namen werden niet bekend gemaakt, de reden voor hun anonimiteit bleef onduidelijk. Quote meldt dat de investeerders volgens een ‘goed ingevoerde bron’ de officiële uitleg hebben gegeven dat er te veel moeilijkheden waren bij de doorstart. Meerdere signalen zouden er echter op wijzen dat er sprake was van een ‘op voorhand duidelijk opgezette strategie waarbij de continuïteitsgarantie niet hoog in het vaandel stond’.

Gulsen zou volgens Quote niet betrokken zijn bij de hernieuwde doorstart onder UFG.