TOP

Unlimited Footwear Group neemt Braend over

Unlimited Footwear Group (UFG) breidt het merkportfolio uit met het mannenschoenenmerk Braend. Oprichter Jasper van der Velden blijft als managing director bij het merk betrokken.

Unlimited Footwear Group (UFG) laat in een persbericht weten erg enthousiast te zijn over de nieuwe aanwinst. Doel is om Braend via het eigen internationale distributienetwerk, met verkooppunten in meer dan 52 landen, nog verder uit te breiden.

Roots in Waalwijk

Braend en UFG hebben allebei hun wortels in schoenenhoofdstad Waalwijk. Het Nederlandse mannenschoenenmerk werd in 2001 opgericht door Jasper van der Velden en staat bekend om commerciële modellen met een goede prijs-kwaliteitverhouding en sterke eigen identiteit. Van der Velden blijft betrokken als managing director en eindverantwoordelijke voor de collecties. “Om te zorgen dat deze trouw blijven aan de typische Braend-look”, laat UFG weten. Het volledige ontwerp-, productie-, distributie- en marketingproces wordt bij UFG ondergebracht, te beginnen met de lancering van de schoenencollecties voor winter 2021-2022 en zomer 2022.

Alles in eigen huis

Het portfolio van UFG bestaat naast Braend uit de eigen merken Bullboxer en Rehab. Het bedrijf vertegenwoordigt daarnaast een groot aantal labels onder de vlag van Brands-360, waaronder G-Star Raw, Björn Borg, Gaastra, NZA New Zealand Auckland, Levi’s Kids en Supertrash.

Beeld: Facebook Braend