TOP

United Nude lanceert doe-het-zelf schoen

Het Nederlandse schoenenlabel United Nude heeft de 'Flat Pack Shoe' ontworpen, een bouwpakket voor doe-het-zelf schoenen.

De Spaanse kunstenares Allicia Framis benaderde het schoenenmerk en vroeg of ze een ontwerp wilden maken dat past bij haar ‘Moon Life’-project. Hierin staat het leven in de ruimte centraal.

United Nude heeft in het kader van dit futuristische kunstproject een doe-het-zelf schoen ontworpen, die zo licht en compact mogelijk is. Het bouwpakket bestaat uit losse onderdelen, die in slechts tien minuten aan elkaar te klikken zijn. 

De ‘Flat Pack Shoe’ wordt met een gedetailleerde handleiding geleverd, en is binnenkort gelimiteerd verkrijgbaar via de website van United Nude en bij een aantal museumwinkels wereldwijd.

Meubels
Het schoenenmerk introduceert nog meer nieuwe producten. Oprichter en creatief directeur Rem D. Koolhaas was vrijdag 13 mei aanwezig tijdens Creative Amsterdam en vertelde aan Schoenvisie dat zijn merk ook meubels op de markt gaat brengen. De Lo Res Chair is binnenkort in de eigen winkels te koop en de meubelcollectie zal later mogelijk worden uitgebreid.

Dit voorjaar wordt er een flagship store in Londen geopend. Het merk heeft nu wereldwijd tien mono brand-winkels, waarvan een deel door franchisenemers wordt beheerd.

Auto
Ook heeft United Nude een auto, de ‘Lo Res Car’, ontworpen. Het voertuig wordt voorlopig alleen voor marketingdoeleinden gebruikt. Wel wordt gekeken of er misschien een producent te vinden is.