TOP

Uitgever MYbusinessmedia koopt Media Business Press

Uitgeverij MYbusinessmedia heeft per 11 oktober de activiteiten van Media Business Press (uitgeverij vallend onder de Thieme Groep) overgenomen. Wijt Gevaarsetiketten voor gevaarlijke stoffen behoort niet tot de acquisitie.

Eerder berichtte de directie van Thieme GrafiMedia Groep dat voor zes vennootschappen de surseances van betaling werd omgezet in een faillissement ten behoeve van een doorstart. Deze doorstart met een investeerder is niet gelukt.

De verkoop van de uitgeefactiviteiten van Media Business Press aan MYbusinessmedia is de eerste geslaagde transactie, waarbij een substantieel deel van de arbeidsplaatsen wordt gegarandeerd. Zowel MYbusinessmedia als Media Business Press zijn winstgevend, waardoor de acquisitie ook direct bijdraagt in de winst.

De nieuwe eigenaar MYbusinessmedia is een crossmediale uitgeverij die behoort tot de vijf grootste business to business vakbladuitgeverijen van Nederland met vestigingen in Deventer en in Amsterdam. Aandeelhouders zijn Hein Bronk (CEO), Pascal van Sluijs (CPO) en investeringsmaatschappij Berk Partners bv te Abcoude.

MYbusinessmedia ziet veel perspectief en synergiemogelijkheden in de aangekochte activiteiten. “De markten en merken van Media Business Press zijn een versterking van onze portfolio en bieden veel mogelijkheden voor het verder uitbouwen van online en eventmarketing proposities” aldus CEO Hein Bronk.