TOP

Trendseminar Lidewij Edelkoort winter 2016/2017: Anti_Fashion

Op 26 mei 2015 presenteert Lidewij Edelkoort haar halfjaarlijkse trendseminar. Dit keer gaat de trendforecaster een behoorlijk statement maken met haar presentatie, die de veelzeggende titel Anti_Fashion heeft.

Af en toe heeft Lidewij Edelkoort een boodschap die groter is dan haar reguliere verhaal en kondigt ze een paradigma verschuiving aan. De presentatie Anti_Fashion voor herfst-winter 2016/2017 zal naar verwachting grote impact hebben op de mode-industrie. Appletizer organiseert deze presentatie op dinsdag 26 mei 2015 van 12.00 tot 17.00 uur op een nieuwe locatie: de Congreszaal van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Verouderd systeem

Voorafgaand aan de trendpresentatie presenteert Lidewij Edelkoort haar manifest Anti_Fashion. Hierin geeft ze tien redenen voor het obsoleet (verouderd) zijn van het fashion systeem zoals wij dat kennen. In haar manifest constateert Edelkoort dat er een radicale verandering heeft plaatsgevonden in de mode die het huidige modesysteem geheel verouderd heeft gemaakt.

Lidewij Edelkoort Mei 2015 Portret (Foto Thirza Schaap) 

Het kledingstuk

“Het is per slot van rekening voor het eerst in de geschiedenis dat de mode, die vooruit zou moeten lopen op de tijd, niet in staat is om zich aan te passen aan haar tijd. Daarom zal ik het in de trendpresentatie van dit seizoen en in al mijn volgende presentaties niet meer hebben over mode, een concept dat geen reden meer heeft tot bestaan, maar over het kledingstuk”, zegt ze in haar manifest.

Radicale presentatie

De trendpresentatie voor het winterseizoen 2016/2017 is dan ook getiteld: ‘Anti_Fashion, a manifesto for the next decade’. Een radicale presentatie waarin Lidewij Edelkoort op de voor haar zo kenmerkende wijze de trends en ontwikkelingen in kleur, vorm en materiaal zal tonen. Deze wordt gevolgd door de presentatie ‘Trends & colours for active wear: ‘A Wandering World, celebrating the great outdoors’, die is gericht op de trends in activewear voor winter 2016/2017.

Lidewij Edelkoort Mei 2015 Banner 

Inschrijven kan via www.appletizer.nl of www.edelkoortamsterdam.nl voor € 350,- per persoon (exclusief btw en inclusief trendboekje). Studenten en docenten krijgen 50 procent korting.

Lees ook: Lidewij Edelkoort: modetrends lente-zomer 2016*