TOP

Toms start met optische brillencollectie in Europa

Toms intensiveert de samenwerking met distributiehuis Baumvision. Dit betekent dat de eerste optische brillencollectie van het schoenenmerk binnenkort ook in Nederland te koop is.

Toms werkt al sinds 2013 samen met Baumvision in de Verenigde Staten voor de distributie van de (zonne)brillencollecties, maar die samenwerking is vanaf heden extra geïntensiveerd. Dat laat het schoenenmerk weten via een persbericht. Samen met Baumvision Europe wordt de One for One-belofte verder verspreid. Dit betekent dat er binnenkort naast zonnebrillen van Toms ook optische brillen in de Nederlandse winkels komen te liggen.

One for One

Toms is bekend om de One for One-belofte. Voor ieder paar schoenen dat verkocht wordt, wordt er een paar gegeven aan een arm persoon in een derdewereldland. Per product wordt iets anders gedaan. Zo wordt er met de koffie gezorgd voor schoon drinkwater en wordt met iedere verkochte bril, iemand geholpen om het gezichtsvermogen te herstellen. No oogonderzoek door een medisch professional, wordt de persoon voorzien van de nodige behandeling. De drie meest voorkomende behandelingen zijn het geven van een bril, het uitvoeren van een zicht-reddende operatie of het voorschrijven van medicatie.

Sinds de lancering van de brillencollectie in 2011 heeft Toms samen met hun Giving Partners el 400.000 mensen geholpen door het herstellen van hun zicht.