TOP

Time Out ook failliet verklaard

Time Out, een dochterketen van Unlimited Sports Group, is ook failliet verklaard.

Als gevolg van het faillissement van Unlimited Sports Group (USG), is dochterketen Time Out op vrijdag 26 februari ook failliet verklaard. Dat is terug te zien in het overzicht van Faillissementsdossier.nl. Time Out had naast eigen vestigingen ook 53 shop-in-shops bij het al eerder failliet verklaarde Perry Sport. Curator Toni van Hees wil deze week starten met de onderhandelingen over een overname. Ondertussen blijven de winkels nog open.

Andere faillissementen

Naast Time Out zijn er ook nog andere dochterbedrijven van USG die failliet zijn verklaard. RTL Z weet te melden dat dat zijn: USG Sourcing, Sports & Teamwear Benelux, Squadra Italia, SC Sport, Sport Illiminato Gruppo, Sportsgear Unlimited, 525 Victories, SL Services, High Tide, Teamsport Holding, Norsk Sport en Ruby Point Real Estate. In veel van deze dochters zijn de licenties van sportmerken als Diadora, Champion en Tenson ondergebracht.

Faillissement USG

Op dinsdag 23 januari werd USG failliet verklaard samen met Aktiesport en Perry Sport. Het bedrijf wijt het faillissement onder andere aan de val van V&D en Macintosh Retail Group. In een brief aan het personeel liet USG weten: “Deze twee partijen behoorden tot de grootste en meest belangrijke business partners van USG.” Een aantal merken dat USG Brands voert, waren te vinden bij Macintosh-ketens. Daarnaast had Perry Sport 11 shop-in-shops bij V&D en Aktiesport 128 shop-in-shops bij Scapino. De nieuwe eigenaren van Scapino hebben laten weten niet meer verder te willen gaan met Aktiesport.

USG

USG heeft drie divisies: USG Corporate, USG Brands en USG Retail. Onder Brands vallen onder andere Athlete, Le Coq Sportif, Fila en Cars. Onder Retail worden Perry Sport, Aktiesport, Time Out en het Belgische Primo gevoerd. In de Benelux zijn hiervan 307 winkels te vinden.