TOP

Timberland lanceert collectie met gerecyclede petflessen

Schoenenlabel Timberland lanceert een nieuwe lijn onder de naam Rebotl. De schoenen in deze lijn bestaan voor 50 procent gerecyclede petflessen.

Rebotl, de nieuwe schoenenlijn van Timberland bestaat voor 50 procent uit gerecyclede petflessen. Elk paar is daarmee gemaakt met het equivalent van zes tot tien plastic flessen. In een persbericht laat het schoenenlabel weten: “Wereldwijd groeit het gebruik van plastic flessen nog steeds, wat resulteert in grote hoeveelheden afval. Timberland zet zich al geruime tijd in voor het verminderen van zijn ecologische voetafdruk. De lancering van Rebotl is dan ook een belangrijk stap in verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering.” Timberland gaat in de toekomst meer gebruik maken van dit materiaal.

Recyclen

Inmiddels heeft het schoenenlabel bijgedragen aan het recyclen van 310 miljoen plastic flessen in de productie van schoenen. Daarnaast heeft het bedrijf al meer dan 10 miljoen bomen geplant wereldwijd. Daarmee lopen ze twee jaar vooruit op hun doel. Ook op andere vlakekn wil Timberland een maatschappelijke bijdrage leveren. Zo hebben medewerkers al ruim een miljoen aan vrijwilligerswerk verricht.

Doelstellingen

Timberland heeft een flinke lijst aan doelstellingen voor 2020. Zo willen ze 100 procent biologisch katoen gebruiken, het energieverbruik met 10 procent verminderen en 95 procent van het afval te recyclen. Lees hier meer over alle doelstellingen van Timberland

De Rebotl-collectie bestaat uit vijf silhouetten en de prijs begint bij €89,95. De schoenen zijn vanaf nu verkrijgbaar in de winkel en online.