TOP

The Athlete’s Foot opent eerste Nederlandse flagshipstore in Utrecht

In het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne is op woensdag 27 september 2017 de eerste Nederlandse flagshipstore van The Athlete’s Foot geopend.

Drie jaar na de introductie van The Athlete’s Foot in Nederland, heeft het bedrijf haar eerste flagshipstore in ons kikkerlandje geopend. In winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht is sinds woensdag 27 september 2017 de grootste winkel (160 vierkante meter) van de sportketen te vinden. “We groeien jaar op jaar en de aanvulling met de flagshipstore in Utrecht is het zoveelste succes van de formule”, laat directeur Jos van der Wolk aan RetailNews weten.

The Athlete’s Foot

Robert en David Lando openden in 1971 de allereerste The Athlete’s Foot-winkel in het Amerikaanse Pittsburgh. Vijftien jaar later had het bedrijf al meer dan tweehonderd winkels en ging de keten internationaal. Het Zwitserse Intersport International Corp. (IIC) kocht in 2012 de sportketen op. Drie jaar geleden introduceerde Euretco The Athlete’s Foot in Nederland als opvolger van sneakerketen Coach. Vijftig winkels zijn in de tussentijd omgebouwd en nieuwe filialen zijn erbij gekomen. Uiteindelijk moeten alle middelgrote en grote Nederlandse steden van een The Athlete’s Foot-shop voorzien zijn.

Over heel de wereld heeft de sportketen momenteel bijna vijfhonderd winkels in 26 landen, maar Intersport wil in 2020 naar maar liefst duizend filialen gaan.