TOP

Terugkijken: Wouter Torfs over de overname van Brantano

In het Belgische programma ‘De Afspraak’ op Canvas, zat dinsdagavond 19 januari Wouter Torfs die sprak over de overname van schoenenketen Brantano. “Als je grootste conculega te koop komt en je kan aan het stuur zitten, dan kun je mee de koers uittekenen.”

Op dinsdag 19 januari werd bekend dat Brantano – de Belgische dochterketen van het failliete Macintosh Retail Group – wordt overgenomen door een samenwerking tussen Rens van de Schoor (ceo R&S Retail), de familie Torfs (Torfs Schoenen) en Dieter Pennincks (ceo FNG Group).

Wouter Torfs vertelt die avond nog in ‘De Afspraak’ op Canvas over de koop: “Als je grootste conculega te koop komt en je kan aan het stuur zitten, dan kun je mee de koers uittekenen.” Torfs geeft ondertussen wel aan dat het niet is om de keten van de kaart te krijgen. “Wij denken dat er reden van bestaan is voor beide ketens.”

Maar er is nog wel werk aan de winkel. In eerste instantie is het plan om alle winkels open te houden, maar dan moet er volgens Torfs wel veel veranderen. In honderd van de honderddertig filialen gaat daarom geïnvesteerd worden.

Torfs praat nog verder over de toekomst van Brantano en de concurrentie van online. Kijk het volledige interview terug op de website van Canvas.