TOP

Terugkijken: dit was het showroomnieuws van Cast [deel 1]


Het inkoopseizoen voor zomer 2020 liet de nodige vernieuwingen in Cast zien. Schoenvisie brengt de verhuizingen, verbouwingen en ander showroomnieuws in twee delen in beeld. Dit is deel 1, met Antar Shoe, Footnotes, Salesmeisje en de Hooijer Groep.

Antar Shoe

469/groen, niveau 2

Distributeur en importeur Antar Shoe heeft de bestaande showroom in Cast flink uitgebreid om de nieuwste toevoegingen aan het merkenpakket goed te kunnen presenteren: de Spaanse labels Gioseppo (vrouwen), Hot Potatoes (pantoffels) en La Siesta (espadrilles). In totaal werd er 80 vierkante meter bij de ruimte getrokken, waardoor de totale vloeroppervlakte op 240 vierkante meter uitkomt. De groene ‘moswand’ is een bijzondere eyecatcher.

De drie labels vallen onder dezelfde firma. Antar Shoe startte voor winter 2019-2020 al met de verkoop van het funky pantoffelmerk Hot Potatoes. Die samenwerking is beide partijen goed bevallen, vertelt Marco Jorna, samen met Inge Fidder eigenaar van Antar Shoe, bij een bezoek aan de showroom. “We hebben voor Hot Potatoes inmiddels 250 verkooppunten. Daarop besloten we ons partnerschap verder uit te bouwen.”

Antar Shoe (1)

Antar Shoe (2)

Antar Shoe (3)

Footnotes

241/blauw, niveau 1

Footnotes keert vanaf zomer 2020 terug in de schoenenwinkels. Oprichter Marco van Overdijk richtte hiervoor een nieuwe onderneming op, Triple F (Footnotes Functional Footwear), te vinden op de eerste verdieping van het inkoopcentrum. Het concept van Footnotes ongewijzigd gebleven, zegt hij: “Commerciële, modische collecties in een populaire prijsklasse.” Van Overdijk ziet de toekomst zonnig tegemoet. “We hebben veel enthousiaste reacties gekregen op onze rentree van zowel inkopers als fans van het merk.”

Footnotes (1)

Footnotes (3)

Salesmeisje

Pop-up 4, niveau 2

Het agentuur van ‘salesmeisje’ Alexandra Dik is gespecialiseerd in Italiaanse tassen. De gemene deler van haar merken: ze zijn succesvol in het buitenland en brengen een innovatief product. Denk aan de 3D-geprinte tassen van neopreen van B-prime, of de shoppers van Evobag, waarin je je telefoon kunt opladen. Volgens Dik liggen er voor schoenenwinkeliers enorme extra omzetkansen in tassen. “Je kunt ze laten zien bij een outfit of als setje met de schoenen, en het hele jaar door verkopen.”

Lees ook: Nieuw agentuur Salesmeisje: ‘De consument wil verrast worden’

Salesmeisje showroom

Hooijer Groep

Zone groen, niveau 0

De Hooijer Groep heeft het portfolio dit seizoen uitgebreid met vier merken: Duca del Cosma (golf en lifestyle), Lomer (hiking en lifestyle), Tenson (outdoor en wintersport) en Uzurii (luxe teenslippers). Om plaats te maken voor deze labels heeft de agent en importeur een aantal showrooms flink verbouwd. Duca del Cosma, Lomer en Tenson zijn ondergebracht in showroom 089, Uzurii is in showroom 070 te zien naast de collecties van Toni Pons. Het middelpunt van de vernieuwde ‘Hooijer-wereld’ is het Hooijer Grand Café. Vanaf de bar heb je goed zicht op de omringende showrooms en de collecties die er worden gepresenteerd. Ook leuk – je vindt er stapels oude jaargangen van Schoenvisie om doorheen te bladeren.

De Birkenstock-showroom is naar voren getrokken en uitgebreid. Om plaats te maken verhuisde Panama Jack naar de voormalige showroom van Finncomfort. De sandalen- en schoenencollectie van het Duitse merk werden voorheen in aparte showrooms ondergebracht, maar worden nu weer naast elkaar gepresenteerd. In de vernieuwde ruimte is veel aandacht voor de geschiedenis en het concept van Birkenstock. Een aantal wanden is bedrukt met het kenmerkende zoolpatroon, een andere muur wordt in beslag genomen door het originele ronde logo (‘Tradition since 1774’). Voor het interieur is veel kurk gebruikt, een van de hoofdbestanddelen van het Birkenstock-voetbed.

Lees ook: Hooijer Groep voegt vier nieuwe merken toe

Hooijer Groep - Birkenstock (2)

Birkenstock

Hooijer Groep - Birkenstock (6)

Birkenstock

Hooijer Groep - Duca del Cosma en Tenson

Duca del Cosma en Tenson

Hooijer Groep - Tenson

Tenson

Hooijer Groep - Lomer

Lomer

Hooijer Groep - Grand Caf Hooijer

Grand Café Hooijer

Hooijer Groep - Uzurii (1)

Uzurii

Hooijer Groep - Toni Pons (1)

Toni Pons


Meer zien? Volgende week verschijnt het tweede deel van deze serie, met Aristo en Finncomfort, Pedro Mirales, Revolte en Smartdeal.

Foto’s: Wilke Wittebrood