TOP

Terugblik: relaxte sfeer tijdens Cast Lederwarendagen

De Cast Lederwarendagen die op maandag 5 en dinsdag 6 oktober werden gehouden zijn wat Cast betreft geslaagd. Ondanks de getroffen coronamaatregelen waren bezoekers en exposanten enthousiast over de beurs

Tijdens de Cast Lederwarendagen, die voor de tweede keer in samenwerking met Goldkrone-Lecombi in Nieuwegein werden gehouden, was een groot en divers aanbod aanwezig in vier ruim opgezette beurszalen. Op de gastexpo was een groot aanbod van merken te vinden waaronder Burkely, LouLou Essentiels, Spikes & Sparrow, Cowboysbag en DR Amsterdam.


Prettige sfeer

De Lederwarendagen waren dit keer anders dan we gewend zijn door de verschillende coronamaatregelen. Bezoekers kregen de mogelijkheid om zich van tevoren in verschillende tijdsvakken te registreren. Dit om de gewenste spreiding te creëren. Bij de entree werd een gezondheidscheck gedaan en er was toezicht op het naleven van de regels. De verplichte looproute was een goede en prettige manier om de bezoekers langs alle stands te laten gaan. Per zaal was er beleid om maximaal dertig bezoekers naar binnen te laten gaan. Het mondkapjesbeleid werd goed nageleefd.

Zowel leveranciers als bezoekers hebben in- en verkocht in een prettige relaxte sfeer ondanks de opgelegde regelgeving. Onder één van de gastexposanten gaf Sparwell het volgende aan: “Wij vinden dit een goede beurs. Wij doen voor het eerst mee en denken dat het een interessant aanbod heeft. Er is een goede balans en interactie. Wij waarderen het enorm – ondanks corona – dat er zoveel winkels zijn gekomen.”


Op de agenda

In eerste instantie was er scepsis over de opzet op verschillende niveaus. Dit bleek uiteindelijk zeer goed bevallen door deelnemers in de kleinere beursruimte. “Door het spreiden van bezoekers direct vanaf de check-in, werden alle ingerichte beurszalen vrijwel allemaal evenredig bezocht”, aldus Caroline Beitler van Cast. Volgens Cast waren alle deelnemers en bezoekers het er over eens dat de Lederwarendagen niet gemist kunnen worden op de beurskalender en de beurs over een half jaar voor hen zeker weer in de agenda staat.

Beeld: Cast