TOP

Tentoonstelling Kei Kagami in Nederlands Leder en Schoenen Museum

De tentoonstelling Retrospective van modeontwerper Kei Kagami is vanaf 3 februari te zien in het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk.

De in Engeland gevestigde modeontwerper Kei Kagami staat bekend om zijn conceptuele design. Zijn kledingontwerpen kunnen installaties worden genoemd en de door hem ontworpen schoenen tonen zijn belangstelling voor architectuur.

Schoenencollectie
De designer startte in 2000 met het ontwerpen van schoenen. De tentoonstelling in het Nederlands Tassen en Schoenen Museum toont een selectie uit alle schoenontwerpen die Kagami sinds begin deze eeuw maakte. Ook zijn twee van zijn conceptuele ontwerpen te bewonderen in Waalwijk.

Modewereld
Kagami is geen onbekende naam in de Nederlandse modewereld. Zo was zijn werk onder andere eerder te zijn tijdens de Arnhem Mode Biënnale in 2009 en tijdens een expositie in het Lloyd Hotel in 2011.

Tokio Kumagai
Naast een greep uit het werk van Kagami toont Retrospective ook schoenen van Tokio Kumagaï. Kei Kagami selecteerde zijn tien favoriete ontwerpen van de in 1987 overleden Kumagaï, in de hoop daarmee de nagedachtenis aan zijn overleden landgenoot levend te houden bij een jonger publiek.