TOP

Ted Baker koopt schoenlicentie terug

Het Britse Ted Baker koopt zijn schoenlicentie terug van Pentland Brands, die de schoenen van het luxemerk sinds 2001 vertegenwoordigen.

Ted Baker koopt zijn schoenenbusiness terug van Pentland Brands, zo meldt Footwear News. Het Britse luxemerk koopt de aandelen terug van No Ordinary Shoes Limited en No Ordinary Shoes USA LLC. Pentland Brands opereerde vanuit die twee namen voor de schoenentak van Ted Baker. Pentland Brands krijgt voor de verkoop 13 miljoen pond (ruim 11,5 miljoen euro).

Pentland had de wereldwijde licentie voor de schoenentak van Ted Baker in handen. Ray Kelvin, oprichter en ceo van Ted Baker zegt over de verkoop tegen Footwear News: “Ik wil Pentland graag bedanken voor hun harde werk en inzet de afgelopen 17 jaar. In die tijd zijn ze altijd goede vrienden van Ted Baker en vertrouwde beheerders van het merk geweest. Dit is een spannende kans voor Ted Baker om verder te groeien in de schoenenindustrie.”

Pentland breidde Ted Baker footwear voor meer dan 800 procent uit en ging van 60 retailpartners in acht landen naar meer dan 200 in 28 landen.

Beeld: Ted Baker