TOP

Tamaris lanceert eerste duurzame collectie

Tamaris gaat voor duurzaamheid met de nieuwe Greenstep-collectie. De schoenen zijn gemaakt met oog voor sociale en ecologische aspecten en bedoeld om langer dan een seizoen mee te gaan.

Onder het motto ‘We do our best’ zoekt Tamaris, een onderdeel van de Duitse Wortmann Group, voortdurend naar nieuwe manieren om een duurzame(re) productie te realiseren. De nieuwe Greenstep-lijn is de eerste collectie waarin dit naar voren komt. De schoenen zijn gemaakt met aandacht voor materiaalgebruik, productiemethoden, sociale zaken en transport.

LWG-gecertificeerd

Tamaris zet voor de Greenstep-collectie in op een mix van bekende en innovatieve materialen. Het merk maakt uitsluitend gebruik van leer dat een restproduct is van de vleesindustrie. Voor alle schoenen in de Greenstep collectie wordt bovendien gewerkt met leerlooierijen die zijn gecertificeerd als ‘Gold’ volgens de standaarden van de Leather Working Group (LWG), een non-profitorganisatie die zich richt op het verduurzamen van de leerindustrie.

‘Leer’ van appelschillen

Daarnaast werkt Tamaris met innovatieve materialen, die dezelfde kwaliteit hebben als hoogwaardig leer. Zo’n materiaal is Appleskin. Dit wordt gemaakt van, de naam zegt het al, appelschillen die achterblijven bij industriële processen in de voedingsindustrie, in combinatie met PU. In de veters, voeringen en stiksels zijn gerecyclede petflessen verwerkt, de zolen zijn gedeeltelijk van kurk. De lijm is op waterbasis.

Duurzaamheid betekent ook dat schoenen lang mee gaan, zowel op het gebied van kwaliteit als stijl. De Greenstep-collectie is daarom tijdloos. De collectie bestaat uit tien modellen die in prijs uiteenlopen van €59,95 tot €120.

Beeld: Tamaris