TOP

Tamaris breidt uit met outdoorcollectie

Tamaris betreedt het outdoorsegment met een capsulecollectie voor vrouwen die er zowel in de stad als in de natuur op uit willen trekken. Met een combinatie van mode, vrouwelijkheid en functionaliteit denkt het merk een niche in het outdoorsegment te hebben gevonden.

Outdoorschoenen en -kleding zijn er niet meer uitsluitend voor wie verre wandelingen maakt of bergen beklimt; de trend doet het ook goed in een stedelijke omgeving, bij vrouwen die door de stad willen slenteren of een terrasje willen pakken. Tamaris haakt hierop in met een outdoor-capsulecollectie, die zowel geschikt is voor een wandeling door de stad als in de natuur. “We zijn er voor vrouwen die graag actief zijn in de buitenlucht en tegelijkertijd stijlvol gekleed willen zijn”, licht Jens Beining, ceo van moederbedrijf Wortmann Group, in een persbericht toe. “Met onze vrouwelijke wandelschoenen zijn ze even goed voorbereid op het park om de hoek als op de ‘catwalk’ in de bergen.”

Niche in outdoorsegment

In de capsulecollectie wil Tamaris mode toevoegen aan de klassieke wandelschoen. Functionaliteit staat echter op de eerste plaats. Met deze combinatie denkt het merk een niche in de trekking- en outdoorwereld te hebben gevonden. De collectie bestaat uit drie modellen: de T-Walk, een platte schoen voor stedelijke omgevingen en vlak terrein; de T-Travel, een meer allround schoen die gemaakt is voor (stedelijke) reizigers en tot slot de T-Hike, ontwikkeld voor de serieuze outdoorliefhebbers en geschikt voor lange wandelingen in de natuur. De prijzen gaan van 89 euro tot 170 euro.

Eigen technologieën

Dat het Tamaris in de eerste plaats om functionaliteit gaat, blijkt ook uit de speciaal voor het merk ontworpen technologieën. Het Flyknit materiaal zorgt voor waterdichtheid en Tamaris Terra Traction is een rubber coating op de zool die zorgt voor grip op elk terrein. De samenwerking met Gore-Tex zorgt eveneens voor bescherming tegen de elementen door het gebruik van het bekende Gore-Tex membraan.

Met de nieuwe outdoor capsulecollectie is Tamaris er veel aan gelegen voet aan de grond te krijgen in het outdoorsegment. Het merk heeft nieuwe afdelingen opgezet voor de ontwikkeling en de verkoop en werkt samen met aanbieders van nieuwe materialen, technici en ontwerpers.

Beeld: Tamaris