TOP

Suitable breidt uit met schoenencollectie [interview]

Mannenmodemerk Suitable breidt zijn aanbod uit met schoenen. Het merk biedt tegenwoordig zowel herenschoenen van eigen label als van andere merken uit het midden-hoog-segment aan.

Schoenvisie sprak met Raoul van Dun, directeur en oprichter van Suitable, over de recente uitbreiding.

Verschuiving

“We hebben een paar geleden ons concept verscherpt en in onze missie staat dat we een totaalstijl voor de man willen neerzetten. Behalve kleding horen daar  natuurlijk ook schoenen bij. Daarnaast zien we een verschuiving in de markt. De consument koopt steeds vaker zijn schoenen waar hij zijn kleding ook aanschaft. Schoenenwinkels hebben het niet voor niets zwaar; voor hen is het moeilijker om een beleving te creëren dan voor retailers zoals wij.”

Sneaker

“De afgelopen twee jaar hebben we allerlei tests uitgevoerd met verschillende soorten schoenen op onze website en in de winkels. We hebben met verschillende leesten gewerkt om te achterhalen welke schoen ideaal is voor ons. Daaruit is een collectie ontstaan, die vooral bestaat uit nettere herenschoenen. Maar we gaan binnenkort ook een sneaker lanceren omdat we zien dat daar een groeiende vraag naar is; niet de witte die we nu trendy is, maar een iets chiquere variant die je eventueel ook onder smart casual looks kan dragen. Daarnaast breiden we ons assortiment uit met schoenen van andere merken uit midden-hoog-segment, zoals Humberto, Giorgio en Greve.”

Suitable-schoen-hangen

Zes weken

“We gaan steeds meer naar een business model waarin het hele jaar door een ‘flow’ is van nieuwe artikelen die worden geleverd. Gelukkig zijn onze fabrikanten in Portugal en Turkije door de komst van het fast fashion-systeem ook flexibeler geworden en kunnen ze tegenwoordig zes weken later een artikel leveren. Daarnaast zijn schoenen vaker ‘seizoenloos’; tuurlijk verkopen hoge schoenen beter in de winter, maar zijn er meer modellen die het hele jaar door goed verkopen. Uiteindelijk is het de consument die bepaalt en wij spelen in op die vraag.”

Over Suitable
Suitable heeft naast een goed lopende webshop twaalf winkels verspreid over het hele land. Hun winkelaanbod bestaat uit mannenkleding voor elke moment van de dag, van zowel het eigen label Suitable als van merken als Dstrezzed, Gaastra, Marc O’Polo en Tommy Hilfiger.