TOP

Strategische ontwikkelingen bij Puma

Sportlifestyle bedrijf Puma AG wil verder onder de naam Europese Corporation Puma SE. Puma CEO Jochen Zeitz zal de rol van nieuwe executive chairman of Puma SE Board gaan vervullen en tevens het hoofd van de sport & lifestyle-divisie van PPR worden.

De Duitse sportfabrikant Puma heeft plannen om het bedrijf om te vormen tot een Europese corporatie handelend onder de naam Puma SE (SE= Societas Europaea). De transformatie is onderworpen aan de goedkeuring op Puma’s 2011 jaarlijkse algemene vergadering in april 2011.

Puma CEO Jochen Zeitz is aangewezen om de functie van executive chairman van de one-tier Puma SE board op zich te nemen en zo te zorgen voor een constante strategische management van de onderneming tijdens de volgende fase van haar bedrijfsontwikkeling.

PPR
Jochen Zeitz zal ceo van Puma blijven totdat er een nieuwe ceo is benoemd. De voorzitter en ceo van PPR, Francois-Henri Pinault, benoemde Jochen Zeitz tevens tot hoofd van PPR’s nieuwe sport & lifestyle-divisie (PPR is met 71 procent Puma’s meerderheidsaandeelhouder).

Core-merk
De meer flexibele en internationale structuur van een one-tier Europese corporatie zorgt ervoor dat Jochen Zeitz, in zijn nieuwe rol als executieve voorzitter van de Raad, tevens verantwoordelijk kan blijven voor Puma’s volgende bedrijfsontwikkelingfase. Zo kan hij PPR’s toekomstige sport & lifestyle-divisie voorzien van zijn uitgebreide en unieke kennis in de sportlifestyle sector. Puma zal uiteindelijk het core-merk worden binnen deze divisie.