TOP

Star Collections verwerft distributierechten Björn Borg Footwear

Serve & Volley Footwear B.V., dochteronderneming van Star Collections B.V., gaat de distributie verzorgen voor Björn Borg Footwear in de Benelux. Met ingang van inkoopseizoen voorjaar/zomer 2014 zal het bedrijf de collecties met eigen verkooporganisaties in Nederland en België gaan verkopen.

Serve & Volley Footwear bv (SV) is de wereldwijde licentiehouder van Björn Borg Footwear. Het bedrijf verkoopt het van origine Zweedse merk in achttien Europese landen. In Duitsland, Oostenrijk en Engeland heeft SV al enige tijd eigen verkooporganisaties. Nederland, België en Luxemburg komen daar nu bij. Naast SV valt onder Star Collections bv ook dochteronderneming Palms and Pines Footwear bv., licentiehouder en distributeur van Brunotti Footwear.

Björn Borg Footwear werd in de Benelux tot voor kort succesvol gedistribueerd door Dutch Brand Management /Belgian Brand Management (DBM/BBM). DBM/BBM geeft aan zich de komende tijd weer te gaan richten op zijn kernactiviteit, de verkoop van ondergoed en kleding.

Eén paraplu
“Wij zijn zeer verheugd dat DBM ons de kans bood om de distributie te verzorgen in deze belangrijke markten voor het merk. Distributie in de Benelux geeft ons als bedrijf het ideale uitgangspunt om door te blijven groeien”, zegt Erwin Jaspers van Star Collections bv. “Daarnaast komen de collectieontwikkeling én distributie nu onder één paraplu. Hierdoor zullen we nog beter in staat zijn om de vraag vanuit de markt te vertalen in kwalitatieve collecties en kunnen we onze klanten optimaal bedienen.”

Sales team
Klanten hoeven de komende tijd overigens geen veranderingen te verwachten, want het sales team in zowel Nederland (Bart de Roos en Alfred van Gastel) als België (Luk Lenjou en Lesley Deelkens) blijft ongewijzigd. Alle huidige klanten van Björn Borg worden nog geïnformeerd over de nieuwe situatie.

Voor meer informatie kunt u zich richten tot:
Christiaan Berg, marketing manager
Star Collections bv
Björn Borg Footwear & Brunotti Footwear
e-mail: christiaan@bjornborgfootwear.nl of christiaan@brunottifootwear.com