TOP

Spectaculaire winststijging voor schoenenketen Torfs

Zowel de winst als de omzet van schoenenketen Torfs is in 2013 spectaculair gestegen.

Schoenenketen Torfs heeft geen last van de crisis. In 2013 steeg zowel de winst als de omzet van het bedrijf tot grote hoogte. Ten opzichte van 2012 steeg het bedrijfsresultaat met maar liefst 55 procent naar 5,8 miljoen euro. De nettowinst steeg met 47% naar 4,7 miljoen euro. De omzet ging de hoogte in met zes procent naar 114 miljoen euro.

Succesvol

Torfs doet het al een langere tijd erg goed. In 1995 nam Wouter Torfs de leiding over, wat gunstig uitpakte voor het bedrijf. Zo is het aantal winkels van 26 naar 75 gegroeid. En daarbij is er nu veertien keer zoveel omzet dan in 1995.  

De schoenenketen is volgens bestuurder Wouter Torfs zo succesvol, omdat het een gekende naam heeft. “Ze weten dat ze bij Torfst kwaliteit kunnen krijgen. Ze geven er dan ook de voorkeur aan om geen risico’s te nemen en passen schoenen die ze kennen bij Torfs”,  zegt de bestuurder tegen nieuwssite Made in Antwerpen.

Groter assortiment

Torfs heeft ook bekendgemaakt dat het zijn assortiment grote maten zal uitbreiden. De mannenschoenen zullen verkrijgbaar zijn tot en met maat 48, bij vrouwen gaat dit tot en met maat 43.

Webshop Nederland

Begin augustus 2014 opende Torfs een webwinkel in Nederland. “Om deze snel groeiende klantendoelgroep nog beter van dienst te zijn, werd een internationale stap gezet met de lancering van schoenentorfs.nl”, laat het bedrijf weten. “Niet alleen biedt deze site de mogelijkheid om Nederlandse klanten persoonlijker te benaderen, bovendien komt dit de zoekresultaten via google.nl ten goede.” Torfs zorgt ervoor dat de schoenen, net als in België, binnen één dag geleverd kunnen worden bij de klant.