TOP

Snoeren gaat na heropening verder als grootste schoenenwinkel van het zuiden [foto’s]

Na een flinke verbouwing heeft Snoeren Schoen- en Voetspecialist in Teteringen op 7 maart 2018 de deuren van de vernieuwde winkel geopend. En wat voor een winkel: met een oppervlak van 1100 vierkante meter wordt Snoeren in één keer de grootste schoenenzaak van Zuid-Nederland.

Een belevingswinkel. Dat is waar directeur Leon Snoeren met de grootschalige verbouwing van Snoeren Schoen- en Voetspecialist op inzette. “Het resultaat is ontzettend mooi geworden, precies wat ik voor ogen had. Onze klanten zien en voelen het ook: dít is beleving. De nieuwe winkel is ruim opgezet en heeft een industriële uitstraling, mensen kunnen hier shoppen in een prettige en sfeervolle omgeving. De nieuwe bistro, het hart van de zaak, versterkt dat alleen maar verder. Horeca zorgt voor extra reuring op de winkelvloer.”

001 Opening Snoeren 7-3-2018 - Freson klein

Enorme ontwikkeling

Het Brabantse familiebedrijf maakte de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling door. Snoeren verhuisde in 2012 naar een nieuwe locatie in Teteringen. Met die stap ging de winkel van 70 naar 450 vierkante meter. Nu is het winkeloppervlak met een extra aanbouw opnieuw meer dan verdubbeld. De twee panden zijn verbonden door een lichtstraat met een glazen plafond, tevens de nieuwe ingang. De kans om uit te breiden deed zich voor omdat het stuk grond naast de zaak te koop kwam, vertelde Snoeren begin dit jaar aan Schoenvisie. “In mijn beleving moeten retailers naar grotere winkels toe om de klant te blijven verleiden. Hoe omvangrijker je verkoopruimte en hoe breder je assortiment, hoe slagvaardiger je bent.” De directeur heeft de stap ook met oog op de toekomst gezet. “Ik ben 53 en mijn kinderen gaan het familiebedrijf op den duur van me overnemen. Dan moet er wel iets staan waar zij op voort kunnen bouwen.”

Nieuwe segmenten

De vernieuwde winkel heeft een oppervlakte van 1100 vierkante meter. Met de uitbreiding zijn twee nieuwe segmenten toegevoegd, kids en running. Snoeren: “Running is hot, steeds meer mensen gaan hardlopen als onderdeel van een bewustere levensstijl. Deze gedachte past bij onze bedrijfsfilosofie en daar probeer ik met deze ontwikkeling op in te spelen.” De mannen-, kids-, outdoor- en runningafdeling beslaan nu elk 200 vierkante meter, de vrouwenafdeling is 300 vierkante meter. Ook binnen de bestaande segmenten is het aanbod uitgebreid. Met merken als Fred de la Bretonière, Shabbies, Red-Rag en Ugg heeft Snoeren meer mode ingebracht. Nieuw zijn ook de ‘branchevreemde’ verzorgingsproducten van Janzen. “Daar hebben we een hele wand van. Klanten vinden het hartstikke leuk.”

004 Opening Snoeren 7-3-2018 - Freson klein

Zorg & retail

Snoeren combineert zorg, bestaande uit podotherapie, orthopedische schoentechniek, reflexzonetherapie en medische pedicure, met retail. Naast de retail- is ook de zorgkant uitgebreid met drie nieuwe praktijkruimtes, bedoeld om toekomstige groei te kunnen opvangen. “Beide takken versterken elkaar”, vertelde Snoeren eerder. “Mensen komen hier bijvoorbeeld om nieuwe steunzolen aan te laten meten. Vervolgens is het aan onze verkoopster om daar een passende schoen bij te zoeken, want zonder de juiste omsluiting doet zo’n zool niets.”

De klant verleiden

Meer dan 700 genodigden waren op woensdag 7 maart 2018 aanwezig bij de officiële opening door Paul Depla, de burgemeester van Breda. De eerste week is volgens Snoeren ‘super’ verlopen. “Het is ontzettend druk. De bistro – die vijftig zitplaatsen heeft – zat de eerste drie dagen helemaal vol.” Consumenten kunnen hun geld overal kwijt, weet ook Snoeren. “De kunst is om ze te verleiden dat bij jou te doen. Wij gaan daar nét een stapje verder in dan andere retailers. Mensen staan er echt van te kijken wat we in relatief korte tijd hebben neergezet.”

002 Opening Snoeren 7-3-2018 - Freson

Foto’s: Freson Producties