TOP

Sneakers-eigenaar maakt doorstart met webshop en franchisewinkels

De in juni failliet verklaarde schoenenketen Sneakers maakt een doorstart onder dezelfde eigenaar. Erik Achten gaat in afgeslankte vorm met de keten verder. De 22 franchisewinkels en webshop gaan door, de 25 eigen vestigingen sluiten definitief.

Sneakers maakt een doorstart onder een ander bedrijf van eigenaar Erik Achten, 3-A Holding B.V. “Er hebben zich zeer veel geïnteresseerde partijen gemeld, maar Erik Achten was de beste kandidaat om met het bedrijf door te gaan’, licht curator Job Molkenboer telefonisch toe.

Het schoenenbedrijf gaat verder met de 22 franchisewinkels en de webshop. De 26 eigen winkels sloten een dag voor het faillissement de deuren en zullen niet meer opengaan, zegt Molkenboer. Tachtig tot negentig medewerkers verliezen daardoor hun baan. De voorraad gaat terug naar het hoofdkantoor in Waalwijk. Molkenboer: “Het was de inschatting van de doorstarter dat het op korte termijn niet mogelijk was om deze winkels rendabel te krijgen.”

Sneakers werd 16 juni failliet verklaard. De schoenenketen stond er volgens de curator bij de start van het nieuwe jaar al wankel voor. De coronacrisis gaf het laatste zetje. Net als veel andere retailers sloot het bedrijf zijn vestigingen tijdelijk, waardoor er nauwelijks omzet binnenkwam.

Foto: Unsplash/Edgar Chaparro